Badmintonvereniging

de Sjuttul

Ervaar het plezier van het samen spelen

de sjuttul 40 jaar

 

De vereniging is op 16 december 1971 opgericht in Breskens door Jan Cruson en Hans Brand.

Het begon voor de Sjuttul in de sporthal van de J.H. van Daleschool . Vervolgens het gymzaaltje in dorpshuis de Heerlykheyt in Nieuwvliet, maar het werd al vrij vlug sporthal De Veerhoek in Oostburg, waar de vereniging volwassen werd.Na een uitstapje naar de sporthal in Cadzand zit de Sjuttul nu al jaren in de de sporthal de Eenhoorn in Oostburg.

Hans Brand was de eerste voorzitter, Evie Ploegaert is de huidige voorzitter. 

Een naam die zeker ook niet vergeten mag worden, is die van de familie Pfaff. Moeder Jannie kwam met haar kinderen vanuit zuidande naar de Sjuttul. Het was badminton voor en badminton na bij de Pfaffs, die enorm veel hebben betekend voor de vereniging.

De vereniging had haar grootste succesen (zoals zoveel verenigingen in die tijd) eind jaren 70 toen men met zes senioren- en zes juniorenteams in competitieverband uitkwam. Kwalitatief staat 1988 met goud omrand in Zhet archief. Het was het jaar dat het eerste team kampioen van Zeeland werd en promoveerde naar de landelijke 3e klasse. Het zou er overigens maar een jaar verblijven.

Sinds een aantal jaren hebben we een stabiel aantal leden, waarvan sinds een jaar ook weer een aantal jeugdleden, waarvan we hopen dat deze nog jaren bij ons blijven spelen.